nieuws

Bijzondere geschiedenis: Hoe 'Bami-Piet' in Enschede een mie-imperium begon

In de volksmond stond hij bekend als 'Bami-Piet', Piet van der Moolen. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat hij in Enschede de miefabriek Tai Ming oprichtte.
Het begon allemaal in de keuken van het Chinese restaurant Hong Kong van zijn stiefvader, waar Piet werkte.
"De bami was op, en er moest nieuwe komen. Toen ben ik wat gaan proberen," aldus Piet. Hij maakte z'n eigen mie-wals en begon met mie maken. "Ik produceerde zo'n 50 kilo per dag, nu wordt er een ton per uur gemaakt."

Twintig mensen in dienst

Het bedrijfje van Piet groeide uit tot een bedrijf dat nu niet alleen maar mie maakt, maar ook pasta produceert en rijst. En in plaats van een eenmanszaakje is het nu een bedrijf dat werk biedt aan twintig mensen.
En 'Bami-Piet'? Hij is inmiddels 84 jaar en zijn zoon en dochter hebben het bedrijf van hem overgenomen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.