nieuws

Senne (13) uit Markelo beste junior natuurfotograaf van de wereld

De 13-jarige Senne Mensink uit Markelo heeft een bijzondere prijs in de wacht gesleept. De foto die ze heeft gemaakt van een sprinkhaan, is door de vakjury van National Geographic Kids in de Verenigde Staten gekozen tot beste natuurfoto ter wereld.
En dus is Senne de beste junior natuurfotograaf van de wereld. In november was ze al de winnaar van de Nederlandse versie. Vandaag werd ze op haar middelbare school in Holten overvallen met het nieuws dat ze wereldwijd ook de beste is. De foto van Senne liet 17.530 foto's uit 12 landen achter zich.

Winnende foto gemaakt met mobieltje

Senne maakte de winnende foto met de mobiele telefoon van haar moeder. Ze zat met haar familie in de tuin te eten toen ze ineens een sprinkhaan ontdekte. Het diertje zat te eten van een blad. Senne pakte snel de telefoon en maakte van onderaf een foto, precies op het moment dat de sprinkhaan zijn kop door het gat van het blad stak. 

Als prijs wint Senne een reis naar Washington. Daar mag ze naar het hoofdkantoor van National Geographic. De fotowedstrijd die ze nu gewonnen heeft is één van de belangrijkste en grootste fotowedstrijden voor kinderen in Nederland en België. De winnende foto komt ook in de National Geographic Junior te staan. Het is de tweede keer dat een Nederlandse inzending wint. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.