vogels

Nieuwe vogelkijkhut voor arboretum in De Lutte

Leerlingen van het Carmel College in Oldenzaal hebben er meer dan een jaar aan gewerkt en vorige week werd hij geplaatst: de nieuwe vogelkijkhut van het arboretum Poort-Bulten in De Lutte.
De hut is aan alle kanten dicht en biedt zo ook beschutting aan wandelaars. Het is een initiatief van René Nollen, parkmanager van het arboretum.

poelenlandschap

Vanuit de hut kan men alle zichtlijnen van het poelenlandschap goed overzien. Er zal een permanente tentoonstelling komen te hangen in de schuilhut over het leven in het poelenlandschap. 
De poel is in 1993 aangelegd en trekt veel vogels. Dat maakt de plek zeer geschikt om vogels te spotten. En waar water is, komen ook andere diersoorten.

te veel wind

De Vogelwerkgroep van het IVN Losser is er dan ook content mee. Jeugdlid Niklas Haverkate heeft al veel vogels gespot in het arboretum: ijsvogels, verschillende spechtensoorten, zanglijsters, spreeuwen en reigers. 
Vandaag zagen we alleen twee meerkoetjes, wat houtduiven, een merel en een paar wilde eenden. Voorzitter Ben Heerink van de vogelwerkgroep: "Het waait nu te hard. "Kom over een week of zes nog eens terug, dan weet ik zeker dat je wel dertig soorten zult horen fluiten."

Traditioneel gebouwd

De hut is geheel op traditionele wijze gebouwd en uitgevoerd in eiken. De leerlingen hebben veel geleerd over het bewerken van hout, zoals het vervaardigen van verbindingen, maar ook het lezen van een tekening en het uitzetten van een bouwplaats.
Allemaal vaardigheden die hen later op weg helpen naar een baan in de bouw. Het gaat hier om leerlingen met een beperking die dankzij financiële ondersteuning van de overheid regulier onderwijs kunnen volgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.