Schuitemaker

Grootste lasrobot van Nederland staat in Rijssen

Sinds afgelopen donderdag heeft Schuitemaker Machines in Rijssen de grootste lasrobot van Nederland in bedrijf genomen. Op de robot kunnen werkstukken met een lengte tot 12 meter gelast worden.
De boom, het gedeelte waar het werkstuk op vastgeschroefd wordt, is gemaakt van een extra sterke koolstofvezelverbinding waardoor het geheel 6000 kilo lichter is dan een standaard robot. Hierdoor is het minder aan slijtage onderhevig en verbruikt het ook minder energie.

Vernieuwd productieproces

"Wij werken nu met de nieuwste lasaggregaten en zijn zelfs een testbedrijf geworden voor de fabrikant", zegt directeur Johan Veenstra van Schuitemaker Machines. "Wij willen ons productieproces gaan vernieuwen en deze robot is daarvan de start. Bij vernieuwing heb je toch automatisering nodig, machines die ‘s nachts doorwerken terwijl wij van onze rust genieten." Volgens Veenstra staan hierdoor echter geen banen op het spel, maar willen ze met dezelfde mensen juist meer productie kunnen draaien.

Geen verlies van banen

De lasrobot moet er voor gaan zorgen dat Schuitemaker flexibeler is in de bedrijfsvoering en dat de geplande productiestijging voor de komende jaren in de huidige fabriek, met het huidige personeel haalbaar is. De lasrobot is donderdag feestelijk onthuld tijdens een door Schuitemaker georganiseerd symposium over slimme productie door innovatieve technieken in Twente.
"Ik vind het zo geweldig om zo iets moois te mogen doen en aan de vooravond van de complete vernieuwing van dit bedrijf te staan", aldus een trotse Veenstra.
Zaterdag 30 januari houdt Schuitemaker een opendag en is iedereen die geinteresseerd is welkom van 10:00 tot 13:00 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.