kinderombudsman

Marc Dullaert weg als Kinderombudsman

Kinderombudsman Marc Dullaert
Kinderombudsman Marc Dullaert
Marc Dullaert moet weg als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af. Dullaert woont met zijn gezin in Deventer.
Van Zutphen wil zijn eigen team samenstellen. Hij is sinds april vorig jaar de Nationale Ombudsman. Sinds zijn komst heeft Van Zutphen bekeken wat organisatorisch nodig is om zijn ambities voor het ambt te realiseren. Dat vraagt volgens hem veranderingen in de organisatie. Hij wil dat de organisatie aansluit bij ontwikkelingen binnen de maatschappij en de overheid.

'Onzekerheid en onrust'

"Ik ben me ervan bewust dat verandering leidt tot onzekerheid en onrust over wat het gaat betekenen voor medewerkers. Ik vind het van het grootste belang om dit proces zorgvuldig en met alle vanzelfsprekende waarborgen te doorlopen en met iedereen in gesprek te blijven", zegt Van Zutphen, die zijn plan voor de toekomst in het najaar klaar wil hebben.
Volgens de woordvoerster komt het afscheid van Dullaert niet als verrassing. "Van Zutphen heeft zijn beslissing half januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dullaert heeft de functie als Kinderombudsman vijf jaar lang op geweldige wijze vervuld. We gaan nu op zoek naar een opvolger."

Actie gestart

Dullaert wil zelf geen reactie geven. Op de site Petities24.com is donderdag een actie gestart om Dullaert als Kinderombudsman te behouden. Daar zijn donderdag aan het eind van de ochtend al bijna driehonderd handtekeningen verzameld. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.