cultuur

Tentoonstelling Double Dutch met Overijsselse inbreng

Vandaag werd de tentoonstelling "Double Dutch" geopend, een tentoonstelling met fotoportretten van tweelingen.
Maud en Puck van Kessel uit Zwolle staan ook op een portret en kwamen tijdens de opening op de universiteit van Amsterdam hun eigen foto bewonderen. Volgens de tweeling staan ze allebei goed op de foto; "Maar dat is lang niet altijd zo, meestal staat er maar één goed op. We vonden het heel leuk om te doen."

Spannend
De tweelingen in de leeftijd van 3 tot 93 jaar zijn op bijzondere wijze geportretteerd door fotografen Monique Eller uit Zwolle samen met Bodine Koopmans. Eller vond het een bijzonder project: "Het is toch spannend om te zien hoe een tweeling zich gedraagt, doen ze anders dan gewoon een broer en zus. Vaak zonder wat te zeggen namen ze hun poses aan. De bedoeling van de serie is de tweeling te tonen in de huidige moderne Nederlandse samenleving."

Prinsjesdag

Een andere geportretteerde tweeling komt uit Staphorst. In klederdracht zijn Jentje Compagner en Klaasje Brinkman gefotografeerd. Zij zijn tevreden over de foto: "Dat maak je zo toch niet vaak mee. En we lopen niet altijd in deze kleren hoor! Maar natuurlijk wel met Prinsjesdag!" 
De tentoonstelling is georganiseerd om de wetenschap dichterbij de kunst te brengen, je ziet de overeenkomsten en de verschillen tussen de twee broers of zussen heel goed. De tentoonstelling "Double Dutch" is nog te zien tot 5 april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.