RTV Oost

Regionaal nieuws uit Overijssel vanaf 15 februari in het NOS journaal

Het moet de opmaat worden naar een dagelijks Overijssels nieuwsbulletin na het landelijke NOS journaal om 18.00 uur. De samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen. Het resulteert vanaf 15 februari in een dagelijks regionaal nieuwsblok in de NOS journaals van 12.00 uur en 15.00 uur.
"We gaan op 15 februari van start. Daarvoor gaan we nog proefdraaien", legt RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink uit. De opzet heeft veel weg van de sportjournaals die ook onderdeel zijn de journaaluitzendingen. Ook het regionale blok krijgt een eigen presentator. Na het landelijke nieuws is dus vanaf 15 februari het belangrijkste nieuws van de regionale omroepen te zien. 

Logische ontwikkeling

Dat kunnen reportages zijn, maar ook live-bijdragen van verslaggevers die ter plekke zijn. Een logische ontwikkeling, vindt Oude Wesselink. Bovendien krijgen de regionale zenders op deze manier een landelijk platform, waardoor het bereik van de regionalen wordt vergroot. En het is efficiënter. 
"De NOS hoeft geen eigen verslaggevers meer te sturen en het nieuws wordt opgehaald door mensen met kennis van zaken." Het doel van de regionale omroepen is om zoveel mogelijk mensen te bereiken. 

Blokken van 5 minuten

De nieuwsblokken gaan 5 minuten duren. Hoeveel aandacht er is voor nieuws uit onze provincie is sterk afhankelijk van het aanbod. "Die keuze maakt de NOS', aldus Oude Wesselink. 
Maar uiteindelijk willen de regionalen het liefst toe naar een eigen blok van 10 minuten na het nieuws van 18.00 uur. Met, in onze provincie, alleen maar Overijssels nieuws. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.