hennepkwekerij

Politie ontdekt hennepkwekerij in Deventer na melding insluipers

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in de voormalige melkfabriek aan de Harderwijkerstraat in Deventer. Agenten namen een kijkje in het pand na een melding van insluipers. Â
De melding over mogelijke inbrekers kwam na een tip van een buurtbewoner via een beveiligingsbedrijf. De politie kwam twee verdachte mannen tegen in het gebouw en hield een 21-jarige man uit Zutphen en een 25-jarige man uit Doetinchem aan. Ze hadden inbrekerswerktuigen bij zich.
In de omgeving van de Harderwijkerstraat kwamen de agenten ook een 34-jarige man uit Didam tegen. Hij kwam uit de richting van het pand gelopen, had geen identiteitsbewijs bij zich. In zijn auto lagen inbrekerswerktuigen. Ook deze derde verdachte is aangehouden.

Sterke hennepgeur verraadt aanwezigheid wietplantage

Tijdens de zoekactie in en rondom het pand viel het agenten op dat er een sterke hennepgeur hing. Ze ontdekten in een ander gedeelte van het gebouw een hennepkwekerij waar 2.500 planten stonden. De kwekerij bevond zich onder de grond. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.