Nieuws

Rijssense blij met aankondiging onderzoek naar woekerprijzen concertkaarten

Linsey van Rijn uit Rijssen, die eind vorig jaar een actie begon tegen het duur doorverkopen van concertkaartjes, is blij dat minister Kamp een onderzoek heeft aangekondigd naar verkooppraktijken bij concertkaartjes.
Het meest extreme voorbeeld deed zich eind vorig jaar voor rond de kaartverkoop van concertkaarten van Adèle. Via Ticketmaster was het niet te doen om aan een kaartje voor één van de concerten van Adèle te komen. Maar via Seatwave, dat eigendom is van Ticketmaster, stonden niet veel later duizenden kaartjes te koop tegen hogere prijzen. En op Marktplaats liepen de prijzen helemaal uit de hand. 

Eigen tijd

Van Rijn kijkt samen met een advocaat of er juridische stappen mogelijk zijn om deze praktijken te stoppen. "We kijken er naar", zegt Van Rijn. "Wellicht is de werkwijze van Ticketmaster en Seatwave niet helemaal zuiver." Voor Van Rijn is het lastig om te zeggen wanneer er concreet iets gaat gebeuren. "We doen dit allemaal in onze eigen tijd. Daardoor duren dingen langer dan we zouden willen, maar dat is niet erg."
Ze is blij met het nieuws dat minister Henk Kamp van Economische Zaken de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoek laat doen naar de verkooppraktijken. "Ik hoop natuurlijk dat het door ons komt. We hebben wel politici aangeschreven en die antwoorden dan dat ze er iets mee gaan doen, maar ze zeggen nooit wat. Toen ik hoorde over dat onderzoek maakte ik wel even een vreugdedansje."

Sceptisch

Of het ook gaat lukken? Van Rijn is sceptisch. "Ticketmaster zal proberen de dans te ontspringen. En je weet van te voren ook nooit wat zo'n onderzoek oplevert. Het is voor mij ook geen reden om achterover te gaan leunen."
Haar doel blijft om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de verkooppraktijken met woekerprijzen. Hoe meer leden onze Facebookpagina krijgt, des te meer mensen er wakker worden geschud."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.