Deventer

Leven van Deventenaar Eric (49) ingrijpend veranderd door laffe mishandeling

Onder de Loep
Onder de Loep © Onder de Loep
Laf, andere woorden zijn niet te vinden voor de mishandeling van de 49-jarige Eric door vier mannen in Deventer.
Vlak voor de feestdagen, in de nacht van 12 december rond 04.00 uur is hij na een avond stappen in de Broederenstraat in Deventer tegen de grond gewerkt en tegen zijn hoofd geschopt en geslagen door vier onbekende mannen.

Liggend op de grond getrapt en geslagen

Eric was op dat moment alleen. Hij heeft zijn armen voor zijn hoofd gehouden om zoveel mogelijk trappen en klappen af te weren. "Als ik dat niet had gedaan was ik waarschijnlijk gedood", zegt hij.
De vier daders laten hem hevig bloedend achter in de Broederenstraat. Eric's gezicht is bont en blauw. Hij heeft onder meer zijn kaak op twee plaatsen gebroken.

Bang

De laffe daad heeft grote gevolgen voor Eric. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Hij had al moeite om mensen te vertrouwen en door deze daders is dat wantrouwen alleen maar groter geworden. Hij is ronduit bang op de straat op te gaan sinds 12 december!
Wie weet er meer over de mishandeling? Wie herkent de vier daders uit het filmpje? Bijvoorbeeld aan de manier waarop ze lopen. Of aan de fiets die een van de daders bij zich heeft. De vier hebben allemaal hun capuchon op als ze Eric -heel laf- van achteren aanvallen. Misschien heeft iemand iets verteld over de mishandeling. Laat dat dan nu weten! Help Eric zijn vertrouwen te herwinnen en geef informatie.
Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Deze zaak is aan de orde geweest in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost dat in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de politie wordt gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.