Stefan Thesker

FC Twente haalt voormalig jeugdspeler Stefan Thesker terug

Thesker in duel met Georginio Wijnaldum tijdens het EK -21 in 2013
Thesker in duel met Georginio Wijnaldum tijdens het EK -21 in 2013
FC Twente huurt Stefan Thesker de rest van het seizoen van het Duitse Greuther Fürth. Thesker is een voormalig jeugdspeler van de Enschedese club.
In 2012 vertrok de linksbenige verdediger naar Hoffenheim. Hij speelde geen enkel duel in het eerste elftal van Twente. Behalve bij Greuther Fürth en Hoffenheim speelde hij ook nog voor Hannover 96 en Fortuna Sittard. Bij de huur heeft Twente ook een optie tot koop bedongen.
Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Met de komst van Stefan Thesker hebben we een goede defensieve kracht aan de selectie kunnen toevoegen. Stefan kan als linksbenige verdediger centraal en op de backpositie spelen. Een speler die voor ons op dit moment financieel haalbaar was. Stefan is een jongen uit de regio en heeft bijna zes jaar als jeugdspeler het shirt van FC Twente gedragen. In die tijd heeft hij ook samengewerkt met René Hake. Het is mooi dat Stefan voor ons gekozen heeft en het is belangrijk dat hij de Nederlandse competitie kent. We weten dat Stefan onlangs negatief in het nieuws was na een discotheekbezoek. We hebben dit natuurlijk met Stefan besproken en beschouwen het als een eenmalig incident."
Thesker werd in januari uit de selectie gezet bij Greuther Fürth nadat hij tijdens een bezoek aan een nachtclub ruzie kreeg met een portier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.