Nagel Transport

Onrust bij medewerkers Nagel Transport Raalte door mogelijke massaontslagen

Nagel Transport in Raalte
Nagel Transport in Raalte
Er is grote onrust ontstaan onder het personeel van Nagel Transport in Raalte. Vanwege een reorganisatie zou er sprake zijn van een groot aantal ontslagen. Dat meldt Transport Online. Zaterdag is er een informatiebijeenkomst voor het personeel.
In 2014 werd bekend dat Nagel Duitsland bezuinigingsmaatregelen oplegde aan onder meer de afdeling in Raalte. De resultaten daarvan lijken nu duidelijk te worden. Het eigen transport zou namelijk geheel worden uitbesteed aan derde partijen. Eigen chauffeurs zouden dus vervangen worden. Bij het bedrijf in Raalte werken zo'n 120 mensen.
Dat er zaterdag geen goed nieuws verteld zal gaan worden, bevestigen betrokken vakbondsbestuurders en een medewerker van personeelszaken van Nagel Nederland aan Transport Online. Maar vanwege een geheimhoudingsplicht wordt er verder niets gezegd.
In een anonieme mail aan RTV Oost schrijft een bezorgde medewerker dat hij of zij de situatie schandalig vindt. Na jarenlang trouwe dienst zijn chauffeurs en kantoor- en loodspersoneel de dupe, 'zoals altijd'.
Het kantoor van Nagel in Raalte was vanavond niet telefonisch bereikbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.