FC Twente

Ledenvereniging FC Twente'65 aan KNVB: houd rekening met wat club en achterban nog aankunnen

Hou met de maatregelen voor FC Twente rekening met wat de club en de supporters nog aankunnen. Dat vraagt Ledenvereniging FC Twente '65 (Twente Verenigt!) in een brief aan de KNVB. Als de bond de club harde maatregelen oplegt naar aanleiding van de onregelmatigheden van de afgelopen jaren, zou dat het einde van de club kunnen betekenen.
In de brief schrijft de Ledenvereniging dat de puntenaftrek en de geldboete die de bond vorig jaar oplegde bij een overtreding horen en dat de onderzoeken die nu worden gedaan bij kunnen dragen aan het mogelijk maken van een gezonde toekomst. Aan de andere kant moet er wel zicht op een goede en gezonde toekomst blijven, pleit de Ledenvereniging.

'Man en macht'

"Er wordt met man en macht gewerkt om dat te doen wat nodig is. Wij zijn inmiddels zwaar beboet voor de gemaakte fouten in het verleden, maar nu moet ons van daaruit wel een perspectief geboden worden op het overeind kunnen houden van de club", aldus de briefschrijvers.
"Ingrepen die het einde van de club tot gevolg zouden hebben, zijn misschien vanuit het perspectief van het opleggen van straf verdedigbaar, maar vanuit het perspectief van de brede achterban en hardwerkende medewerkers niet uit te leggen."

'Supporters niet verantwoordelijk'

De Ledenvereniging wijst de bond er op dat een aantal mensen verantwoordelijk is voor het wanbeleid van afgelopen jaren en niet de supporters. De te nemen maatregelen zouden volgens de vereniging daar neergelegd moeten worden.
"Met lede ogen zien wij hoe supporters, sponsoren, trainers en spelers en hardwerkende medewerkers van FC Twente nu klap op klap te verwerken krijgen. Bied onze club het perspectief op reiniging en zuivering en daarmee op continuïteit en voortbestaan."
Twente Verenigt! wil graag met de KNVB om tafel om over een goede toekomst voor de club te praten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.