Staphorst

Westerparallelweg Staphorst snel weer open voor verkeer na dumpen afval

Ondernemer Talen stort berg afval op weg Staphorst
Ondernemer Talen stort berg afval op weg Staphorst
De hekken bij de Westerparallelweg in Staphorst worden binnenkort weggehaald, waardoor de weg weer toegankelijk is voor verkeer. Op de weg is onlangs meerdere malen afval gestort door afvalverwerker Talen.
De rechter heeft volgens de gemeente duidelijk uitgesproken dat de weg van de gemeente Staphorst is en dat er geen afval van Talen Recycling op gestort mag worden. Hierin volgt de rechter het standpunt van de gemeente. De weg moet binnen vijf dagen leeg en schoon zijn.

'10.000 euro per dag'

Talen mag vervolgens geen inbreuk meer maken op het eigendomsrecht van de gemeente. Indien hij zich niet aan de uitspraak houdt, kost dit hem 10.000 euro per dag, aldus de gemeente.
Wethouder Krale: "We zijn tevreden met de uitspraak. De rechter heeft bevestigd dat wij als eigenaar van de weg zeggenschap over de weg hebben en Talen Recycling niet." 

Drie keer opgeruimd

De gemeente Staphorst heeft inmiddels drie keer de weg opgeruimd. Om een vierde keer te voorkomen stapten ze naar de rechter. Wethouder Krale: "De heer Talen bleef zeggen dat hij afval op de weg mocht storten. Op deze manier hebben we duidelijkheid gekregen voor zowel de gemeente als de heer Talen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.