Deventer

Celstraf en behandeling in kliniek voor overval op juwelier in Deventer

Zaak tegen dakloze man die juwelier overviel
Zaak tegen dakloze man die juwelier overviel
Een 37-jarige dakloze man die op 14 juli vorig jaar een juwelier in Deventer heeft overvallen, is veroordeeld tot 560 dagen celstraf waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Als die straf er op zit, moet hij meteen melden bij een een forensische kliniek voor een behandeling die maximaal 18 maanden duurt.
De 37-jarige man liep met een hamer de juwelierszaak aan de Nieuwstraat binnen en sloeg een aantal vitrines kapot. Daarna ging hij er met de bij elkaar gegraaide buit vandoor. Hij kwam niet ver, een collega-winkelier zag de overval en achtervolgde de man. Gewaarschuwde politiemensen vonden de man in een woning aan de Papenstraat, waar zich verstopt had.
De man bleek met zijn daad hulp te willen zoeken. Hij probeerde al eerder de ruiten van een juwelier in te trappen, nadat hij had gehoord dat hij pas hulp kreeg als hij iets stal. De man is sinds 2010 verslaafd aan cocaïne. Hij raakte door de verslaving alles kwijt: zijn bedrijf, zijn huis en familie. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie twee weken geleden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.