PEC Zwolle

PEC Zwolle zonder Hebling en Van Hintum tegen FC Groningen

PEC Zwolle mist zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen Gustavo Hebling en Bart van Hintum. De twee raakten woensdag in het duel met Vitesse geblesseerd.
Hebling viel in de eerste helft uit met een enkelbandblessure. De Braziliaanse huurling van Paris Saint-Germain is nu vier tot zes weken uitgeschakeld.

Knieband

Van Hintum kreeg woensdag na een blok weer last van de mediale knieband die hem al een tijdje aan de kant hield. "Het is niet erg, maar het is te kort dag voor de wedstrijd tegen Groningen", aldus trainer Ron Jans. "Da's wel jammer, want volgens mij was hij er wel aan toe."
Verder kampt Rick Dekker nog met wat kleine pijntjes. "Heel logisch. Hij is er lang uit geweest met zijn enkel. Op dat moment was hij fysiek top, maar nu zijn z'n spiertjes wat stijf."

Kroon op het werk zetten

PEC Zwolle verloor deze week uit bij Utrecht (1-0) en het speelde gelijk tegen Vitesse (1-1). In beide confrontaties had er meer ingezeten voor de Zwollenaren, die het de twee subtoppers erg lastig maakten: "De hele week geeft best een goed gevoel, alleen moet je nu wel de kroon op het werk zetten. Als we winnen, hebben we het goed gedaan. Bij elke andere uitslag mogen we in ieder geval niet tevreden zijn over het resultaat."
Tegenstander FC Groningen steekt ook niet in de allerbeste vorm: de ploeg van scheidend trainer Erwin van de Looi wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen en heeft nu één punt minder dan PEC Zwolle.

Live op radio

Het duel in het IJsseldelta stadion begint zaterdag om 19.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.