Nieuws

HP Valves Oldenzaal sleept opdracht van 15 miljoen euro binnen

Impressie nieuwe fabriek HP Valves in Hengelo
Impressie nieuwe fabriek HP Valves in Hengelo © HP Valves
Het bedrijf HP Valves uit Oldenzaal heeft een miljoenenopdracht van het Duitse industrieconcern Siemens gekregen voor de levering van circa 15.000 afsluiters. Met de order is een bedrag van ruim 15 miljoen euro gemoeid.
Siemens bouwt drie elektriciteitscentrales in Egypte. Deze gasgestookte centrales zijn Siemens’ grootste opdracht uit de geschiedenis. HP Valves mag alle benodigde hogedrukafsluiters voor deze centrales leveren.

"Opnieuw een hele mooie opdracht voor ons bedrijf. Wij bouwen aan langdurige samenwerking met klanten, leveranciers én medewerkers. Het is dan fijn om te zien dat deze aanpak leidt tot het vertrouwen dat wij ook opdrachten van deze omvang tot een goed einde kunnen brengen", aldus Richard Laarveld, sales manager bij HP Valves.

HP Valves Oldenzaal is producent van hogedrukafsluiters die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. HP Valves is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor bedrijven als Siemens, NEM, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power.

Bouw van nieuwe fabriek in Hengelo

Om aan de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige afsluiters te kunnen voldoen wordt er op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe fabriek in Hengelo. Op de huidige locatie in Oldenzaal waren er geen mogelijkheden om verder uit te breiden. In september 2016 verhuist het bedrijf naar het High-Tech Systems Park in Hengelo op het voormalige bedrijfsterrein van Thales.
In opdracht van HP Valves werkt bouwbedrijf Plegt-Vos daar aan een fabriek met bijhorende kantoren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.