onderzoek

Aanklager neemt bevindingen Knüppe mee in besluit onderzoek FC Twente

Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports
Onderzoek contract FC Twente met Doyen Sports © Bewerking RTV Oost
De aanklager betaald voetbal neemt de conclusies van onafhankelijk onderzoeker Ben Knüppe mee in de overweging of er een tuchtrechtelijk onderzoek wordt gestart naar de samenwerking tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen Group. Dat heeft de KNVB laten weten.
In opdracht van de licentiecommissie van de KNVB brengt Knüppe de komende periode de structuur en organisatie van FC Twente in kaart. Ook onderzoekt hij welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol hadden ten tijde van de onregelmatigheden die zich de afgelopen jaren bij FC Twente voordeden.
De aanklager is van mening dat de resultaten uit het onderzoek van de KNVB relevante informatie kunnen bevatten voor een eventueel besluit voor een tuchtrechtelijk vervolg.

Rapport van Knüppe over een maand gereed

Het streven is dat Knüppe het definitieve rapport, inclusief de aanbevelingen begin maart aan de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede presenteert.
Binnen het betaald voetbal is er sprake van een licentiereglement en een tuchtreglement, met ieder aparte toezichthoudende organen. Voor licentiezaken is dat de licentiecommissie en voor tuchtzaken de aanklager betaald voetbal. Eind 2015 oordeelde de licentiecommissie dat FC Twente de commissie onvolledig informeerde over de samenwerking met Doyen, en de commissie doelbewust had misleid.
De licentiecommissie bestrafte FC Twente aan de hand van het licentiereglement voor dit onvolledig handelen. De aanklager betaald voetbal is vervolgens in staat te toetsen of de later opgedoken 'additional agreements' tussen FC Twente en Doyen inhoudelijk voldoen aan de regelgeving. Daar neemt de aanklager, na het onderzoek van Knüppe, een besluit over.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.