moordzaak

Onderzoek Volksparkmoord bijna klaar, rechtszaak in april verwacht

Dode man gevonden in Volkspark Enschede
Dode man gevonden in Volkspark Enschede
Het onderzoek naar de moord op de 41-jarige Ismail Kalaitzi, die op 23 juli vorig jaar werd doodgeschoten in het Enschedese Volkspark, is bijna klaar. De rechtbank in Almelo zal de strafzaak naar verwachting op 8 april inhoudelijk behandelen.
De 76-jarige verdachte uit Enschede in deze moordzaak stond vanmiddag kort voor de rechtbank in Almelo. Hij wordt momenteel onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat onderzoek is op 17 februari klaar en het Openbaar Ministerie verwacht 4 weken later een rapport over de geestestoestand van de bejaarde man.
De advocaat zei voor de rechtbank dat zijn cliënt begrijpt dat hij verdachte is van de moord. "Maar het is lastig communiceren met mijn cliënt, als ik hem wat vraag, krijg ik een heel ander antwoord."

Slachtoffer werd verdacht van straatroven

Het stoffelijk overschot van de 41-jarige Kalaitzi werd in de vroege ochtend van 23 juli bij het oorlogsmonument gevonden door een hardloper. Kalaitzi was geraakt door meerdere kogels. Het slachtoffer was een bekende van de politie.Hij werd verdacht van straatroven in de buurt van het Volkspark. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats, wel familie in Duitsland.

De 76-jarige Enschedeër zegt dat hij twee keer is overvallen in het Volkspark, in april en mei afgelopen jaar. De politie gaat er vanuit dat Kalaitzi mogelijk de bejaarde man heeft beroofd en is op zoek naar de identiteit van een tweede straatrover. Overigens bleek dat de aangiftes van de verdachte niet waren opgepakt door de politie.

Voordat de strafzaak inhoudelijk behandeld wordt, moeten er nog een aantal getuigen worden gehoord. Twee van hen wonen in Duitsland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.