Bonhoeffer College

Mishandeling leerling school Enschede: "Poortjes en bewakers voor deur geen optie"

Poortjes en bewakers voor de deur. Dat zijn de mogelijkheden die het Bonhoeffer College locatie Wethouder Beversstraat in Enschede heeft om ouders en andere mensen met verkeerde bedoelingen buiten de deur te houden. "Maar dat is geen optie",  zegt locatiedirecteur Elma Kats.
"Absoluut onacceptabel. Dit kan echt niet", oordeelt Kats over de mishandeling, woensdag in de aula van de school. Een leerlinge die even daarvoor ruzie had gehad met een ander meisje werd mishandeld door familieleden van het meisje. Het slachtoffer hield aan de mishandeling onder meer een bloedlip over.

Niet te voorkomen

Maar eigenlijk is een incident zoals deze week plaatsvond in de school niet te voorkomen, want de locatiedirecteur vindt poortjes of bewakers geen geschikte oplossing. "Bovendien lopen conciërges regelmatig rond." 
Intussen is de school ook druk met de nasleep van de mishandeling die veel impact had op andere leerlingen die op dat moment in het gebouw waren. "Sommige leerlingen huilden, vonden het heel erg wat er gebeurd was." Omdat het incident veel onrust veroorzaakte besloot Kats de lessen stop te zetten en de leerlingen naar huis te sturen. Gisteren en vandaag wordt er over het incident gesproken met leerlingen. 

Correct gehandeld

"We hebben van ouders reacties gehad via mail dat wij correct hebben gehandeld", zegt Kats. Ze weet nog niet wat er met de betrokken leerlingen gaat gebeuren. Of ze op school kunnen blijven, wordt nu bekeken.
Binnenkort zijn er open dagen op de locatie Wethouder Beverstraat. Of het incident gevolgen heeft voor het aantal meldingen of de goede naam van de school is afwachten. Of het incident voorkomen had kunnen worden? Kats denkt het niet. "Er hadden twee meisjes ruzie. Leraren zijn daar bij geweest, er is sorry gezegd en wij hadden het idee dat het daarmee klaar was. Kennelijk was dat bij één van de meisjes niet het geval." 
De school gaat nu vooral heel goed bekijken of het incident door alle leerlingen goed wordt verwerkt. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.