Go Ahead Eagles

KNVB geeft uitsluitsel: De Kogel behoudt zijn doelpunt tegen Telstar

De inmiddels beruchte treffer wordt gevierd
De inmiddels beruchte treffer wordt gevierd
De openingsgoal van Go Ahead Eagles in de uitwedstrijd tegen Telstar, vorige week maandag, is definitief toegekend aan Leon de Kogel. Dat heeft de KNVB vrijdag bepaald.
De Kogel kopte de bal via het lichaam van Randy Wolters binnen. Scheidsrechter Oostrom vulde op het wedstrijdformulier De Kogel in als doelpuntenmaker, terwijl het op basis van televisiebeelden aannemelijker leek om het doelpunt aan Wolters toe te kennen.
Vorige week verschenen er berichten dat de KNVB de treffer daarom alsnog aan Wolters zou geven, maar dat blijkt niet het geval. Er heeft bij de KNVB niemand bezwaar gemaakt tegen het toekennen van de goal aan De Kogel, dus de voetbalbond heeft zich niet meer over de tv-beelden gebogen. De beslissing van de scheidsrechter blijft gewoon staan.
Dat is goed nieuws voor De Kogel, die daarmee weer klimt naar de (gedeelde) tweede plaats op de topscorerslijst van de Jupiler League met zestien treffers. Wolters moet zijn vierde treffer dus inleveren en staat weer op drie. Hij reageerde nuchter op het bericht uit Zeist: "Leon en ik maken er niet zo'n probleem van. We moeten er heel erg om lachen. Het gaat erom dat we wedstrijden winnen. Als het elke week zo is dat we winnen en niet weten wie er gescoord heeft, vind ik het best."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.