FC Twente

Robbert Schilder twijfelgeval bij FC Twente voor duel met FC Utrecht

Robbert Schilder
Robbert Schilder
Het is nog niet zeker of FC Twente-trainer Rene Hake komende zondag tegen FC Utrecht een beroep kan doen op Robbert Schilder. De verdediger viel afgelopen woensdag uit met lichte liesklachten.
Meerdere spelers van de ploeg uit Enschede hebben pijntjes overgehouden aan het duel van woensdag, maar Hake verwacht dat iedereen fit is voor komende zondag en hoopt met dezelfde elf aan de start te verschijnen. Jari Oosterwijk zal er naar alle waarschijnlijkheid niet bij zijn, want de aanvaller is nog steeds ziek. 
De Duitse nieuwkomer Stefan Thesker is speelgerechtigd en hoopt dat hij zijn debuut kan maken voor de Tukkers: "Ik sluit zaterdag aan bij de selectie voor de afsluitende training. Ik ben fit en morgen gaat de trainer bepalen of ik mag spelen."

Defensieve zorgen FC Utrecht

De defensieve zorgen voor trainer Erik ten Hag van FC Utrecht stapelen zich op. De club uit de Domstad mist zondag in Enschede tegen FC Twente een complete achterhoede. Ramon Leeuwin is het nieuwste lid van de ziekenboeg, hij liep donderdag al vroeg in de verloren uitwedstrijd tegen Roda JC (1-0) een enkelblessure op.
Utrecht kan zondag tegen Twente ook niet beschikken over de geblesseerde verdedigers Kevin Conboy, Sean Klaiber en Louis Nganioni. Ten Hag laat daarom mogelijk Darren Rosheuvel of de pas zeventienjarige Giovanni Troupée debuteren in de defensie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.