nieuws

Ter Mors op koers voor WK-ticket zonder in actie te komen

Jorien ter Mors na de winst op de 1000 meter
Jorien ter Mors na de winst op de 1000 meter
Jorien ter Mors ligt op koers voor het derde en laatste Nederlandse startbewijs voor de WK sprint, die eind februari in Seoul worden gehouden. De schaatsster uit Enschede kwam zaterdag niet in actie in Stavanger, maar deed toch goede zaken.
Ter Mors hield de Noorse schaatsdriedaagse vrijdag al voor gezien. De olympisch kampioene op de 1500 meter pakte brons op de 500 meter (37,99) en goud op de 1000 meter (1.14,52). Daarmee stelde de Twentse het WK-ticket zo goed als veilig. Ter Mors vertrok daarom zaterdag alweer naar huis om goed uit te rusten voor de komende titeltoernooien, ook in het shorttrack.
Op de tweede 500 meter, die zaterdag werd verreden, konden haar concurrenten Margot Boer, Janine Smit en Anice Das niet imponeren. De zege ging naar de Chinese Yu Jing. Haar landgenote Zhang Hong, die vrijdag won, pakte zilver met 37,82. De Canadese Heather McLean eindigde als derde (38,02). Zondag staat de afsluitende 1000 meter op het programma. Dan moet het trio Boer, Smit en Das sneller zijn dan 1.14,52 minuten om het ticket van Ter Mors af te pakken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.