Sophie de Boer

Sophie de Boer net naast podium op WK veldrijden in Zolder

Sophie de Boer in de achtervolging
Sophie de Boer in de achtervolging
Sophie de Boer is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om wereldkampioene veldrijden te worden. Op het WK in het Belgische Zolder moest de veldrijdster uit Enschede genoegen nemen met de vierde plek.
De Boer, die vorige week nog de wereldbekerfinale in Hoogerheide won, begon sterk en pakte in de beginfase de koppositie. Ze reed lange tijd met Caroline Mani, Nikki Harris en Sanne Cant aan kop, maar het viertal kon niet tippen aan Thalita de Jong. De Nederlandse begon aan een inhaalrace en meldde zich laat voorin, maar reed weg van het viertal en greep de zege. De Française Caroline Mani pakte het zilver. De Belgische topfavoriete Sanne Cant troefde in de eindsprint De Boer af en pakte het brons. De Boer moest 24 seconden toegeven op De Jong, die eerder deze maand al verrassend Nederlands kampioene werd.

Wolsink in achterhoede bij junioren

Voor Thijs Wolsink is het WK geen succes geworden. De veldrijder uit Hengelo werd bij de junioren 28ste. Wolsink ging onderuit en kwam op bijna drie minuten van de winnaar over de meet. De zege ging naar Jens Dekker, die solo naar de streep reed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.