V&D

Vakbond wil hulp voor ontslagen winkelpersoneel na faillissementen

Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
Vroom & Dreesmann (V&D) in Zwolle
CNV Vakmensen wil dat er hulp komt voor werknemers in de detailhandel die hun baan kwijtraken door omvallende winkelketens. Een 'landelijk mobiliteitscentrum detailhandel' moet deze mensen helpen bij het zo snel mogelijk vinden van ander werk.Â
De baan van vele duizenden werknemers staat op de tocht door het faillissement van winkelketens als warenhuis V&D, drogisterij DA en schoenenketen Manfield. Onder hen zijn volgens de vakbond vele ouderen die nu opeens moeten solliciteren, terwijl ze daar niet op toegerust zijn. 

Omscholing

De vakbond doet daarom een oproep aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het UWV en werkgeversorganisatie Detailhandel Nederland om de handen ineen te slaan. Door geld beschikbaar te stellen zouden de organisaties kunnen helpen bij het omscholen van mensen zodat ze een nieuwe baan kunnen vinden. 
Een woordvoerder van het ministerie zegt dat wordt gekeken welke maatregelen mogelijk zijn, nu veel van deze bedrijven omvallen. Concrete afspraken zijn daarbij nog niet gemaakt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.