PEC Zwolle

PEC Zwolle in eigen huis onderuit tegen FC Groningen

PEC Zwolle heeft vanavond het thuisduel tegen FC Groningen verloren. In een aantrekkelijk duel werd het 1-3 in het IJsseldelta stadion.
Al vroeg in het duel was Marcellis dicht bij de openingstreffer, maar hij raakte de paal na een hoekschop. Aan de andere kant bracht Van der Hart redding op een inzet van Tibbling. Na ruim een kwartier viel de treffer toch. Sørloth kopte raak, daarbij zag Van der Hart er niet sterk uit. Aan de andere kant kreeg Lam een grote kans, maar vond Padt op zijn weg en in de rebound redde hij ook op een inzet van Menig. Ook Ehizibue probeerde het namens Zwolle met een krulbal, maar zag Padt opnieuw redden. Aan de andere kant kreeg Linssen twee grote kansen, maar bij rust was het 0-1.
Tien minuten na rust kwam Zwolle op gelijke hoogte. Lam kopte een perfecte voorzet van Brama binnen. Die stand stond echter maar een paar minuten op het bord, want na ruim een uur maakte De Leeuw de 1-2. Een kwartier later was het duel beslist. Hoesen, die eerst al een grote kans had gemist, schoot de 1-3 binnen en die klap kwam Zwolle niet meer te boven.
1-3
PEC Zwolle
FC Groningen
0-1 Sørloth (18)
1-1 Lam (56)
1-2 De Leeuw (62)
1-3 Hoesen (77)
Arbiter: Higler
Geel: Lam, Dekker
PEC Zwolle: Van der Hart; Marcellis (Becker/58), Lam (Schenkeveld/83), Bouy, Van Polen; Marinus, Nijland, Brama (Dekker/72); Ehizibue, Veldwijk, Menig.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Lindgren, Reijnen, Payne; Maduro, Tibbling, De Leeuw (Bacuna/83); Drost, Sørloth (Hoesen/24), Linssen (Idrissi/70).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.