Verhalen

Eelco Eerenberg: "Het is juist een hele mooie tijd om wethouder van Enschede te zijn"

Wethouder Eelco Eerenberg vindt het geen "zware kluif" om wethouder te zijn in Enschede, in deze roerige tijden. "Het klopt dat er veel speelt in Enschede. FC Twente, de communicatie rondom asielzoekerscentra, de bezuinigingen op gemeenten: juist al die zaken geven mij energie om in gesprek te blijven met iedereen."
Eerenberg kreeg onlangs de prijs voor beste jonge bestuurder van Nederland. Hij is 31 jaar oud en daarmee een relatief jong. "Het was een grote verrassing, een hele eer." Ambities voor de toekomst heeft Eerenberg wel, maar eerst wil hij blijven besturen in Enschede.

Knip van beton

Eerenberg moet als verantwoordelijk wethouder voor financiën op de centen letten. "Ik moet goed op de knip letten, maar belangrijker is om het debat te voeren over wat we met het geld gaan doen. Er komen vanuit Den Haag steeds meer taken op ons bord. Dat is nog steeds iets wat mijn dwarszit. Want Enschede is een gemeente waar een historie van werkloosheid is. Dat voelt bijna als onrecht, als je dan vanuit Den Haag steeds meer bezuinigingen krijgt terwijl er ook gemeenten zijn die geld overhouden op hun taken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.