Nagel Transport

OR Nagel Transport Raalte wil meer informatie voordat advies over reorganisatieplannen wordt gegeven

De ondernemingsraad van Nagel Transport in Raalte wacht op de beantwoording van aanvullende vragen voordat een advies wordt gegeven over de reorganisatie bij het bedrijf. Dat zegt OR-voorzitter Marco Doms. Zaterdag kreeg het personeel van Nagel te horen dat 39 chauffeurs en planners ontslagen worden. Ook twaalf uitzendkrachten worden niet meer ingezet.
"Na het advies gaan we samen met de vakbonden met het bedrijf onderhandelen over een goed sociaal plan." Hoe dat uitpakt is afwachten. Sinds medio vorig jaar geldt de kantonrechtersformule niet meer, wat in praktijk betekent dat medewerkers meestal een flink lagere ontslagvergoeding krijgen. "Chauffeurs die meer dan twintig jaar voor het bedrijf hebben gewerkt houden nog niet de helft van het geld dat ze in de oude regeling zouden krijgen over."

1,5 miljoen

De reorganisatieopdracht werd in 2014 door Nagel Duitsland opgelegd en nu zijn de plannen bekendgemaakt. Heeft Nagel dan bewust gewacht om zo meer geld te besparen? "Ik ga er vanuit dat ze dat wisten", zegt Doms. "De wetswijziging zat er aan te komen. Ik denk haast wel dat ze bewust hebben gewacht." Volgens een berekening uit de losse pols van Doms, scheelt het wachten het bedrijf zo'n 1,5 miljoen aan ontslagvergoeding.

Mismanagement

Afgelopen tijd was er veel onrust onder personeel van Nagel. Er gingen geruchten en er was zwijgplicht opgelegd aan onder meer de OR. Maar ook door onder meer mismanagement bij het bedrijf kwam het nieuws van zaterdag niet als een complete verrassing. "Vorig jaar is een nieuwe directeur aangesteld, die eerst bij Nagel België heeft gewerkt. Daar is de afgelopen jaren een soortgelijke operatie geweest."
"Dit is het gevolg van jarenlange mismanagement, dat is het algemene gevoel onder het personeel, door de koerswijzigingen van de meerdere directeuren die de afgelopen jaren aan het roer stonden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.