okkenbroek

Rechtbank legt asbestsaneerder uit Okkenbroek beroepsverbod op

Asbestsaneerder uit Okkenbroek krijgt beroepsverbod
Asbestsaneerder uit Okkenbroek krijgt beroepsverbod © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 64-jarige asbestsaneerder uit Okkenbroek heeft een beroepsverbod van 3 jaar gekregen van de rechtbank in Almelo, omdat hij sjoemelde met asbest en vergunningen bij een klus in Beemte-Broekland, vlakbij Apeldoorn.
De man moet daarnaast 180 uur onbetaald werken en binnen 3 maanden 5000 euro storten op de rekening van het Instituut Asbestslachtoffers.

Werknemers liepen gevaar 
De saneerder sloopte in 2013 het asbestdak van een koeienstal maar liet na om de bouwplaats vervolgens schoon te maken. Als gevolg daarvan liepen werknemers van een aannemersbedrijf uit Mariënheem gevaar toen zij in de stal een nieuw dak monteerden.
De saneerder vervalste testresultaten en papieren die nodig waren voor de vergunning. Hij werd al vaker op de vingers getikt wegens overtredingen met asbest.

Aannemer ook beboet
Het bedrijf van de aannemer uit Mariënheem is veroordeeld tot een boete van 10.000 euro omdat het zich niet naging bij de saneerder of de bouwplaats schoon was gemaakt.
De directeur van het bedrijf kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur en moet ook 5000 euro storten op de rekening van het Instituut Asbestslachtoffers.
5000 euro storten op de rekening van het instituut moet de eigenaar van de koeienstal ook doen, hij kreeg daarnaast een werkstraf van 100 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.