Provincie Overijssel

Tweede Kamerleden bestuderen asbestproblematiek Overijssel: ''complex en indrukwekkend"

De provincie Overijssel heeft vandaag opnieuw een stap gezet naar meer Rijksgeld voor de sanering van asbest in onze provincie. Tweede Kamerleden van CDA, SP en de eenmansfractie Houwers kregen een rondleiding in de gemeente Hof van Twente.
In Goor werd rondgekeken in de asbest-saneringswijk 't Gijmink. De Haagse coalitiepartijen VVD en PvdA ontbraken daarbij. "Maar ik heb het idee dat we onze boodschap goed hebben kunnen overbrengen", aldus wethouder Scholten van de gemeente Hof van Twente.

Missie geslaagd

"Missie geslaagd", zegt ook gedeputeerde Lievers van de provincie Overijssel over het bezoek. "We wilden de omvang van de problematiek in beeld brengen en de impact die het op mensen heeft. Daarnaast hebben we onder de aandacht gebracht welke rol het Rijk kan spelen bij de sanering. Ik denk dat deze commissieleden dat goed kunnen overbrengen in Den Haag."
In Overijssel moet in totaal voor 500 miljoen euro aan asbest gesaneerd worden. Daarbij gaat het om asbest in daken en tuinen, maar ook om asbestpaden. De Rijksoverheid heeft 75 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de sanering in heel Nederland. "En dus is wel duidelijk dat daar geld bij moet", aldus gedeputeerde Lievers. "Maar mijn gevoel zegt dat er ook extra geld komt vanuit Den Haag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.