nieuws

Zawada definitief op huurbasis naar FC Twente

Oskar Zawada
Oskar Zawada © Pro Shots
FC Twente heeft zich definitief versterkt met Oskar Zawada. De Poolse spits, die vandaag 20 jaar oud is geworden, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg met een optie voor nog een seizoen.
Zawada werd op 16-jarige leeftijd al door Wolfsburg opgepikt bij zijn vorige club, het Poolse Dobre Miasto. De 1,92 meter lange spits wacht echter nog op zijn debuut in de hoofdmacht van Wolfsburg. In het tweede elftal kwam hij dit seizoen vier keer in actie en scoorde hij tweemaal.
"Oskar stond al lang hoog op onze lijst en we zijn daarom blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "In de context van de degradatiestrijd hebben we lange tijd gekeken naar een ervaren spits. Omdat onze financiële middelen beperkt zijn, bleken we niet in een ideale concurrentiepositie. Nochtans zijn we blij met Oskar, met het feit dat we de selectie nagenoeg bijeen hebben kunnen houden en een deel van de financiële verplichting aan de Gemeente Enschede hebben kunnen inlossen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.