Saxion Hogeschool

Opnieuw fouten met tentamens hogeschool Saxion

Voor de derde keer in een jaar tijd moet een groep studenten van hogeschool Saxion een tentamen opnieuw maken. Mei vorig jaar bleek er te zijn gefraudeerd door enkele studenten, nu zijn technische problemen en de fout van een docent de oorzaak.Â
Het gaat om tweedejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde-MER van Saxion in Enschede. 

Fout van docent

In één geval moet het tentamen overnieuw doordat de studenten te veel voorkennis hadden van het tentamen. Een overijverige docent wilde zijn studenten goed voorbereiden maar gaf daarbij te veel details prijs over de toets. 
Leerlingen maakten aantekeningen en verspreidde die vervolgens onder klasgenoten. "Studenten van de opleiding gaven zelf aan dat er iets niet in de haak was", zegt woordvoerder Rob Admiraal van Saxion. De examencommissie besloot daarop het tentamen ongeldig te verklaren. Alle studenten moeten het tentamen overnieuw doen. 

Toets niet opgeslagen

Een week later ging het opnieuw mis bij dezelfde groep studenten. Bij een digitale toets over excelvaardigheden, bleek dat niet alle resultaten van studenten waren opgeslagen.
Technische problemen, zo geeft de school aan. De voltallige groep studenten krijgt de kans het tentamen opnieuw te maken. 

Studenten de dupe

Saxion betreurt de fouten: "De docenten van de opleiding en het management van de academie betreuren het zeer dat de studenten in beide gevallen de dupe zijn geworden en hebben begrip voor hun teleurstelling en boosheid."
De Hogeschool belooft te onderzoeken op welke manier studenten gecompenseerd kunnen worden. "Dan moet je denken aan het geven van extra workshops of lessen, niet aan geld of extra studiepunten", zegt de woordvoerder. Met de docent die te veel tentameninformatie prijsgaf, wordt nog een gesprek gevoerd. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.