nieuws

Zwarte Cross waarschuwt voor oplichtster

De oplichtster liet haar slachtoffers formulieren invullen
De oplichtster liet haar slachtoffers formulieren invullen
De organisatie van de Zwarte Cross waarschuwt voor een oplichter die valse caravankaarten verkoopt. "Kiek uut! Er is een jongedame actief die over onze rug uit is op je geld!", waarschuwt de festivalorganisatie op Twitter.Â
Via Marktplaats zou de vrouw al meerdere mensen benaderd hebben om een zogenoemde caravankaart over te nemen. Ze zou daarbij een zielig verhaal vertellen over een afgebrand huis. 
Vervolgens spreekt de vrouw met haar slachtoffers af en laat ze een formulier ondertekenen. De vrouw gaat er daarna met het geld vandoor. 

Ten minste twee slachtoffers

Volgens De Gelderlander maakte de vrouw ten minste twee slachtoffers. Zij betaalden allebei contant 350 euro voor de caravankaart plus borg. Ze kregen vervolgens wel kaarten van de oplichtster maar daar stond een vervalste barcode op. 
De organisatie van de Zwarte Cross reageert op de eigen website: "Natuurlijk zijn we op zoek naar deze jongedame, want ze is altijd welkom voor een kopje koffie en onderdak. Een afgebrand huis gaat je niet in de koude kleren zitten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.