Het Woolde

Bijeenkomst over nieuwbouw Het Woolde in Hengelo afgezegd vanwege buikgriep

Er heerst buikgriep bij zorgcentrum Het Woolde in Hengelo, onderdeel van Carintreggeland. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn extra maatregelen genomen en is onder meer een bijeenkomst over de sloop- en nieuwbouw van het zorgcentrum uitgesteld.Â
De griep heerst al een tijdje in Nederland. Uit cijfers van De Grote Griepmeting blijkt dat in Overijssel de meeste zieken zijn. 

Buikgriep

Bij Het Woolde bleek dat meerdere bewoners en medewerkers buikgriep hadden. De klachten zijn misselijkheid, braken en diarree.
Om te voorkomen dat nog meer mensen ziek worden, zijn hygiëne maatregelen genomen. Medewerkers dragen schorten en mutsen bij mensen die ziek zijn en er wordt gewerkt met speciaal desinfecterend materiaal. 

Maatregelen

Bewoners en mensen op afdelingen die (mogelijk) besmet zijn, worden tijdelijk afgeschermd. Ze krijgen hun zorg, eten en activiteiten op de eigen kamer of afdeling. 
Bezoekers worden gevraagd hun handen goed te wassen en te desinfecteren om te voorkomen dat zij zelf ziek worden of het virus verspreiden. 
Een informatiebijeenkomst over de sloop- en nieuwbouw van Het Woolde, die gepland stond voor vandaag, is afgelast vanwege de buikgriep. 

Enter

Twee weken geleden moest een andere vestiging van Carintreggeland ook al extra maatregelen nemen vanwege buikgriep. Toen ging het om de vestiging Het Reggedal in Enter. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.