rtvoost

RTV Oost breekt records op online kanalen

De app van RTV Oost
De app van RTV Oost
Het nieuwe jaar is voor RTV Oost begonnen met een nieuw online bezoekersrecord. In januari werden de apps en websites van de omroep meer dan 12,3 miljoen keer geraadpleegd.
Het vorige bezoekersrecord werd exact een jaar eerder in de boeken genoteerd. In januari 2015 werden de sites en apps 10.908.875 keer bezocht.
Met het nieuwe record wordt voor het eerst de grens van zowel de elf als de twaalf miljoen gepasseerd. 

Gladheid en schaatsen op straat

Populaire berichten gingen in januari over de gladheid in onze provincie. Er werden meerdere weeralarmen afgegeven, er ontstonden verschillende ongelukken en vertragingen en scholen sloten hun deuren. 
Daarnaast was er ook veel plezier. Er werd bijvoorbeeld geschaatst op de straten in delen van onze provincie en er waren prachtige winterse plaatjes te zien. De vele foto's en video's die we daarvan opgestuurd kregen, onder andere veel via WhatsApp, waren ook populair. 

Ook een record voor Facebook

Niet alleen de websites en apps van RTV Oost hebben een recordmaand achter de rug. Ook de Facebookpagina is in januari nog nooit zoveel bekeken.
De berichten en video's op de facebookpagina werden in totaal meer dan 27 miljoen keer bekeken. Gemiddeld werden per dag 525.965 unieke mensen bereikt.

Online strategie

De recordcijfers passen goed in de digitale strategie van RTV Oost. De website, apps en social media zijn daarin de belangrijkste kanalen. Een behoefte die dus ook bij het publiek in Overijssel steeds groter wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.