nieuws

Gemeente Almelo kan zorgen om komst Hornbach niet wegnemen

Hornbach
Hornbach
De gemeente Almelo kan niet veel doen voor bouwmarkten, tuincentra en kleinere winkels uit de branche die zich zorgen maken om de komst van een vestiging van Hornbach in de stad. Dat is geen taak van de gemeente, laat een woordvoerder weten. Wel is er begrip voor de zorgen van de winkeliers.
Almelo moet zich houden aan Europese regelgeving bij het opstellen van het bestemmingsplan, waardoor de gemeente niet de regionale bedrijven kan beschermen. Op dit moment bekijkt de Raad van State of het opgestelde bestemmingsplan aan de eisen voldoet.
Al eerder heeft de Raad van State bepaald dat de gemeente Almelo het bestemmingsplan moet aanpassen. Volgens de Raad van State is onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen van de komst van een vestiging van Hornbach.

Gevolgen

Lector Pen van Fontys Hogeschool in Eindhoven stelt in de Tubantia dat de komst van bouwmarkten in Twente veel gevolgen heeft voor het regionale bedrijfsleven. Niet alleen andere bouwmarkten, maar ook tuincentra en kleinere winkels uit dezelfde branche worden er hard door geraakt. 
Ook onderzoeksbureau Ecorys stelde eerder dat de komst van een vestiging van Hornbach gevolgen heeft voor de binnenstad en Woonboulevard Almelo. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.