tbs

Cel en tbs voor man die seks wilde met minderjarig meisje in Zwols hotel

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 46-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en tbs omdat hij jonge meisjes benaderde voor seks. De man liep eind 2014 in een val die programmamaker Alberto Stegeman voor hem zette in een Zwols hotel.
De ouders van een 14-jarig meisje hadden Stegeman ingeschakeld, omdat hun dochter was benaderd door de man uit Utrecht. Een programmamedewerkster deed zich voor als het jonge meisje en zocht contact met de man. Dat leidde tot een afspraak in het Zwolse hotel en de ontmaskering van de verdachte.

Man wilde naaktfoto's van jonge meisjes

De man bleek meer meisjes online benaderd te hebben. Hij maakte eerst vriendelijk contact, maar zette de meisjes later aan tot het maken en opsturen van naaktfoto's. Het jongste slachtoffer zat nog in groep acht op de basisschool. In haar geval dreigde de Utrechtenaar haar broertje of moeder iets aan te doen als ze geen naaktfoto's aan hem stuurde.
De man wist een meisje zover te krijgen dat ze ook seks met hem had.
In zijn computer werd een grote hoeveelheid kinderporno gevonden.

Verdachte heeft pedofiele neigingen

Uit gedragskundig onderzoek kwam naar voren dat de man pedofiele neigingen heeft met een voorkeur voor meisjes tot 12 jaar oud. Om te voorkomen dat hij in de toekomst weer op zoek gaat naar jonge meisjes moet de man behandeld worden. Dat gebeurt in een kliniek in Assen waar de man maximaal 4 jaar wordt verpleegd. Als die behandeling niet lukt kan de tbs omgezet worden in dwangverpleging.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.