azc

Ruim 700 handtekeningen voor petitie 'Zwolle zegt nee tegen de plannen van dit azc'

Petitie tegen grootschalig azc in Zwolle
Petitie tegen grootschalig azc in Zwolle
De petitie 'Zwolle zegt nee tegen de plannen van dit azc' is een paar dagen na het online gaan door ruim 700 mensen ondertekend. De initiatiefnemers van de petitie vinden de komst van een grootschalige azc een slecht idee. "Opvang op kleinere schaal en meerdere locaties is een beter plan."
De gemeente neemt in april een besluit over een azc in Zwolle, dat in het oude pand van het waterschap gevestigd moet worden. In januari zijn omwonenden en geïnteresseerden daarover geïnformeerd door de gemeente.

Onbeantwoorde vragen

"Er zijn na die bijeenkomst veel vragen onbeantwoord gebleven. We maken ons zorgen over veiligheid, vragen ons af wie het allemaal gaat betalen", aldus een initiatiefneemster. "We zijn niet tegen vluchtelingen, maar niet op deze schaal."
Opvang op verschillende plekken rondom het centrum van Zwolle zou veel beter zijn. "Er zijn genoeg leegstaande panden waar vluchtelingen opgevangen kunnen worden." 
De mensen achter de petitie hebben binnenkort een afspraak met de gemeente. Dan willen zij de handtekeningen overhandigen. Het streven is om zo'n 2000 handtekeningen onder de petitie te krijgen. Om dat aantal te halen willen ze maandag in de omgeving van de beoogde locatie langs de deur.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.