vrachtwagen

Vrachtwagen met schroot gekanteld op B54 net over grens met Duitsland

Een Nederlandse vrachtwagen met een aanhanger vol schroot is vlak na het passeren van de grens met Duitsland gekanteld op de B54. De weg richting Gronau is geblokkeerd. Het verkeer op de A35 bij Enschede heeft daar ook last van en staat stil voor de grens.
De vrachtwagenchauffeur is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Waardoor de vrachtwagen omviel is onbekend. Waarschijnlijk is de wagen gaan slingeren nadat een van de wielen de berm raakte. Het gevaarte dat ook een aanhanger met een lading schroot en oud ijzer verloor, ligt dwars over de weg.
De Duitse brandweer probeert de weg weer vrij te maken. Het is onduidelijk hoe lang dat gaat duren. Het verkeer moet er rekening mee houden dat de B54 nog de hele avond blijft afgesloten.  Het verkeer wordt omgeleid via Glanerbrug.
Volgens een later bericht van de politie was ook een personenauto betrokken geraakt bij het ongeval. De bestuurder moest uitwijken voor de vrachtwagen en belandde met de auto in een sloot langs de weg. Ook hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.