nieuws

Paasvuur Espelo een uur eerder op andere locatie ontstoken

Record paasvuur van Espelo in 2012
Record paasvuur van Espelo in 2012
De organisatie van het Paasvuur in Espelo breekt dit jaar met de tradities. Het paasvuur wordt een uur eerder en op andere locatie ontstoken dan het publiek de laatste jaren gewend was. De Paasboake van Espelo gaat in de brand om acht uur 's avonds in een weiland aan de Okkenbroekseweg in Holten.
Wat traditioneel ongewijzigd blijft is het streven van de organisatie om in Espelo het hoogste paasvuur van Nederland te hebben. Espelo vecht jaarlijks een hevige concurrentiestrijd uit met 'die uit Dijkerhoek'.
De Espelose organisatie heeft daarnaast de wens om het paasvuur als evenement aantrekkelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om de jeugdige toeschouwers tegemoet te komen is daarom besloten het paasvuur eerder te laten ontbranden.
Om zeven uur 's avonds is er vanaf de feesttent bij de Bosschool voor kinderen een lampionnenoptocht onder leiding van een dweilorkest richting het paasvuur aan de Okkenbroekseweg. Daar gaat om acht uur de fik in de tientallen meters hoge brandstapel, waaraan al sinds november van het vorig jaar wordt gewerkt.  
Het paasvuur Espelo haalde in 2012 een vermelding in het “Guinness Book of Records”, toen het grootste paasvuur ter wereld werd gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.