HHC Hardenberg

HHC-supporters teleurgesteld maar trots na bekeruitschakeling tegen AZ

Met opgeheven hoofd verlieten een kleine tweeduizend HHC-supporters het Alkmaarse AFAS-stadion na de 1-0 bekernederlaag tegen AZ. "Het was geweldig, we kunnen hier gewoon hartstikke trots op zijn."
Een volle wedstrijd lang werd HHC aangemoedigd door het oranje-zwarte supporterslegioen. "Heeeey......wij zijn van HHCeeeeeeeeee", galmde vol overtuiging en telkens opnieuw door het Alkmaarse stadion. "We hielden goed stand", aldus een teleurgestelde fan na afloop. "Alleen hadden we net niet de kracht om door te drukken en een goaltje te maken."

"Helaas, want er zat veel meer in"

En dat goaltje was nodig, nadat AZ al snel in de wedstrijd op 1-0 was gekomen. Maar AZ behield de kleine voorsprong en gaat door naar de halve finale van de KNVB-beker. "Helaas, want er zat veel meer in. Maar we hebben het supergoed gedaan", aldus een emotionele Hardenbergse fan.
Het Hardenbergse elftal werd na de nederlaag uitvoerig en luidkeels bedankt door de supporters. Een ritueel waar de suppoosten in Alkmaar van onder de indruk waren. "Ze zijn met zoveel, echt indrukwekkend", aldus een suppoost over de 2000 meegereisde fans. "En dat voor een amateurclub. Petje af. Dit zien we hier op deze manier niet vaak."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.