Carnaval

Oldenzaal is zondag voorbereid op groot aantal carnavalsvierders

Hoe leid je een enorme toestroom van bezoekers aan de Carnavalsoptocht in goede banen? Die vraag stelt gemeente Oldenzaal zich, met het oog op de optocht van zondag. Afgelopen weekend ontstonden in Albergen problemen doordat er veel meer mensen kwamen dan verwacht.
Het ging bijna mis in Albergen. Een meer dan verwachte toestroom aan bezoekers van de feesttent veroorzaakte een grote chaos waarbij bezoekers onder de voet werden gelopen. "Altijd vervelend", zegt burgemeester Schouten van Oldenzaal. "We hebben vorig jaar in Oldenzaal ook bereden politie ingezet omdat het drukker werd dan verwacht."
Schouten verwacht zondag 100.000 bezoekers in Oldenzaal en er wordt slecht weer verwacht. De mensen willen graag droog feest vieren en het zal dan flink druk worden in de feesttent op de Grote Markt. "We hebben overleg met politie en horecaondernemers over hoe we dat in goede banen leiden. Zo zetten we dranghekken neer, net zoals in een pretpark, zodat mensen tijdens het wachten niet onder de voet worden gelopen." 

Strenge regels horeca

De horeca moet aan steeds strengere eisen voldoen om voor een vergunning tijdens carnaval in aanmerking te komen. "Dat maakt het allemaal best pittig om te organiseren", zegt horecaondernemer Frans Bult. "We moeten bijvoorbeeld meer personeel inzetten vanwege de controle op alcohol bij minderjarige feestgangers."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.