IJsseldelta

Steampunker Bakker uit Zwolle bouwt tijdreismachine

Tussen de draken en elfjes ligt een bijzondere broche verscholen. Dit sieraad van radertjes uit een oude boerenklok, een bout en een speld geeft de steampunker de kans om misschien wel in de tijd te reizen.
Martijn Bakker uit Zwolle is steampunker. Hij maakt van ouderwetse radertjes bijzondere kunstwerken die je verbeelding laten opleven. In de vitrinekast van zijn atelier prijkt naast de wekker met konijnenbotten een polaroidcamera. Gemaakt van een houten klok en een rare lens. Wanneer er wordt afgedrukt, kleuren de potloden op het rol papier de afbeelding. "Het werkt niet echt. Het is puur fantasie." 

Oorsprong Steampunk

In de 19de eeuw schreef Jules Verne sience-fiction verhalen. "In die tijd was het onmogelijk om in 80 dagen de wereld rond te reizen. Of onder water te leven." vertelt Bakker. Het hedendaagse fantasygenre Steampunk houdt zich bezig met de technieken van toen en de hedendaagse kennis.
"Maar Jules Verne was niet gek, want veel van zijn fantasieën zijn nu werkelijkheid. En nee, we kunnen niet in de tijd reizen." grijnst de volwassen man. "Dat hoeft voor mij ook niet. Maar in je fantasie kan het al wel." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.