griep

Wat te doen tegen de griep? 6 tips van onze facebookvrienden

Tips tegen de griep
Tips tegen de griep
Het griepvirus gaat hard rond. Vorige week meldden we nog dat met name in het oosten van Nederland de griep toeslaat. Wij vroegen onze facebookvrienden naar tips tegen de griep.

1. Slapen

Slapen, slapen en nog eens slapen. Een belangrijke tip tegen de griep is vooral in bed blijven liggen. Bea Kamp schrijft op Facebook: "Rust goed uit en slaap met het raam open."

2. Warm aankleden

Trek een warme trui aan en een lange broek en houd jezelf lekker warm. Breekt de zon toch door en lijkt het soms wel lente, dan moeten we volgens Lammert Kappers niet meteen in een t-shirt gaan lopen. "Er zijn zoveel mensen die met een klein beetje zon al in een t shirt rond gaan lopen en vervolgens snot verkouden worden. Dan is het niet zo vreemd dat er dan ook de griep de kop op komt steken."

3. Huis, tuin en keuken

Bea Kamp gaf veel tips op Facebook: "Handen vaker wassen en wc vaker schoon maken net als de deurklinken." Jolanda Wilmink geeft ook tips voor in huis: "Iedere dag de ramen en deuren open en zoveel mogelijk de verwarming uitlaten."

4. Sauna

Maar soms is de oplossing om niet ziek te worden ook buiten de deur te vinden. Volgens Johnny Rabel is regelmatig naar de sauna gaan de beste oplossing. Wel goed afkoelen en na afloop veel water drinken, ervaren saunaganger Johnny blijft daar kiplekker bij.

5. Gezond eten

Hollandse pot of kippensoep: als je griep hebt moeten we het vooral hebben van deze maaltijden. Maar natuurlijk mogen de versgeperste sinaasappels niet ontbreken. En heb je last van stress en griep, dan zijn bananen je beste vriend.

6. Gewoon uitzieken

Maar het belangrijkste advies is en blijft: gewoon uitzieken. Blijf thuis, kruip in bed en laat het maar gebeuren. Het gaat vanzelf weer over.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.