Hengelo

Albert Heijn en Jumbo in Hengelo ondernemen stappen tegen komst nieuwe Lidl

Supermarkt
Supermarkt
De supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Hengelo hebben vandaag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de komst van een nieuwe Lidl aan de Enschedesestraat.
Volgens de advocaat van de supermarkten verkeert de winkelmarkt in Hengelo in zwaar weer. Zo zou in de binnenstad ruim twintig procent van de winkelpanden leegstaan. Daarom vindt de advocaat het onbegrijpelijk dat de gemeente meewerkt aan het nieuwe filiaal van de Lidl.

Parkeerterrein

De gemeente Hengelo zegt dat het geldende bestemmingsplan gewoon een supermarkt toelaat op die locatie. Bij het verlenen van een vergunning voor Lidl is de gemeente alleen afgeweken van het bestemmingsplan om een parkeerterrein mogelijk te maken.
Albert Heijn en Jumbo verwijten de gemeente dat die daarmee ruimte schept voor een nog grotere supermarkt. Als Lidl volgens de regels op eigen terrein moet parkeren, dan blijft er namelijk minder verkoopruimte over.

Meer plek dan nodig

Lidl lacht dit argument van de concurrenten weg, want het parkeerterrein is eigendom van de supermarkt en dus wordt er op eigen terrein geparkeerd. Volgens de advocaat van de Lidl komen er zelfs meer parkeerplaatsen dan noodzakelijk is. 
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.