Roel Cazemier

Politiek Dinkelland: burgemeester Cazemier zal worden gemist

Het is niet echt een burgemeester die op de voorgrond treedt, maar zijn raadsleden zijn laaiend enthousiast over de kwaliteiten van burgemeester Roel Cazemier van Dinkelland.
Cazemier wordt vanaf april burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard in het westen van het land. Enigszins onverwachts, want hij werd vorig jaar oktober nog herbenoemd als burgemeester van Dinkelland.
Toch wordt hem dat niet kwalijk genomen door raadslid Edo van Bree van het CDA: "We balen er natuurlijk wel van, alleen het is natuurlijk niet ongebruikelijk dat een burgemeester net na zijn herbenoeming verder kijkt."

Onrust

Volgens Van Bree is Cazemier een goede burgemeester: "Hij is een echte verbinder en hij kan goed met mensen omgaan. Waar hij een hekel aan heeft is onrust in de raadszaal tijdens vergaderingen."
Cazemier staat amper in de spotlights, alleen in de commotie rondom de slechte bereikbaarheid van alarmnummer 112 in zijn gemeente kwam hij tevoorschijn. Volgens partijgenoot bij de VVD Benno Brand heeft Cazemier maar één minpuntje: "Hij heeft niet echt veel gevoel voor humor, waar ik nog wel van een geintje in het debat hou, is Cazemier juist heel serieus."

Nieuwe uitdaging

In Krimpenerwaard krijgt Roel Cazemier als belangrijkste opdracht de dorpskernen te verbinden. De gemeente Krimpenerwaard is een nieuwe gemeente, die pas vanaf 1 januari 2015 bestaat.
Hij heeft er zin in: "Ik zit hier nu ruim 6 jaar en ik had het gevoel dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. En toen kwam deze hele mooie gemeente voorbij."
Cazemier begint per 1 april in Krimpenerwaard, Dinkelland moet het voorlopig doen met een waarnemend burgemeester.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.