Giethoorn

Eigenaar van trouwring die in Giethoorn werd gevonden meldt zich

De eigenaar van de trouwring die in Giethoorn is terecht. Het gaat een man uit Appelscha, die de ring tien jaar geleden tijdens het kamperen is verloren. "Inmiddels heeft mijn man wel een nieuwe ring om zijn vinger, maar die zal er nu wel af gaan", zegt echtgenote Tjitske Dijkstra. Zij meldde zich vanmiddag na een bericht op de website van RTV Oost.Â
De ring werd onlangs in het gras langs een kanaal in Giethoorn gevonden door Jan Willem Brand uit Meppel. Hij vond de ring met behulp van een metaaldetector. In de ring staat 'Tjitske 23-12-66'. Ook de verlovingsdatum staat erin: 17-05-1964. 

'In Duitsland verloren'

Eerst werd gedacht dat de ring door een arbeider tijdens het werk was verloren. De ring werd vlakbij een oud aardappelveld gevonden. Maar de ring werd dus tijdens het kamperen verloren. "We dachten dat we hem in Duitsland waren verloren en zijn zelf nog teruggegaan om te zoeken. We wisten helemaal niet dat we de ring in Giethoorn waren verloren."
Ook de man reageert opgetogen op de vondst van de ring. "Ik had nooit gedacht die nog eens te zien. De nieuwe ring gaat inderdaad af en de oude gaat weer om." Het geeft het 50-jarig jubileum, dat in december gevierd zal worden, een extra feestelijk tintje.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.