Kinderombudsman

Tweede Kamer legt zich neer bij vertrek Kinderombudsman Dullaert

Kinderombudsman Marc Dullaert
Kinderombudsman Marc Dullaert
De Tweede Kamer legt zich erbij neer dat Kinderombudsman Marc Dullaert uit Deventer moet vertrekken. Wel vinden Kamerleden dat er geen gat mag vallen tussen het aangekondigde vertrek van Dullaert op 1 april en de komst van een nieuwe Kinderombudsman. Dat kan betekenen dat Dullaert toch blijft tot het einde van het jaar, meldt de Volkskrant.
De vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken sprak vandaag een uur lang achter gesloten deuren met Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Die moest tekst en uitleg geven over de aanstaande reorganisatie binnen zijn instituut, schrijft de krant.
Vorige week maakte Van Zutphen bekend dat hij Dullaert niet voordraagt voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af. Van Zutphen gaf aan zijn eigen team te willen samenstellen, zodat hij accenten kan leggen op de zaken die hij belangrijk vindt.
De Kinderombudsman kon de laatste dagen rekenen op veel steun. Zo spraken politieke partijen zich uit tegen het vertrek en werd een petitie om Dullaert te houden al ruim 25.000 keer ondertekend. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.