Dennis Demmers

Demmers: "Trots dat ik als Deventer jongen bij de club uit mijn stad heb mogen werken"

Dennis Demmers
Dennis Demmers
Trainer Dennis Demmers kijkt in een eerste reactie zonder wrok terug op zijn ontslag bij Go Ahead Eagles. In een schriftelijke verklaring laat hij weten dat hij dankbaar en trots is dat hij voor de Deventer club heeft mogen dienen als eindverantwoordelijke.Â
"Wat ben ik trots dat ik als Deventer jongen bij de club uit mijn stad heb mogen werken", begint hij zijn betoog. "Daarom wil ik Go Ahead Eagles graag bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar waarin ik met veel plezier mijn werk heb mogen en kunnen doen. Het is fantastisch om een droom te kunnen laten uitkomen en daar dagelijks aan te mogen werken."

Roerig en lang jaar

"Het is een jaar geweest waarin veel gebeurd is. We moesten de voorbereiding al vroeg beginnen omdat we Europees gingen spelen. Daarnaast was er de vernieuwbouw van het stadion waardoor we langer op een andere locatie bleven trainen. De Europese thuiswedstrijd was een geweldige ervaring. Het onthaal van onze supporters in Emmen gaf iedereen een erg goed gevoel. Zoals iedereen het zich nog wel zal herinneren was het een wedstrijd die we gelijk speelden en eigenlijk ook hadden kunnen winnen. De uitwedstrijd was helaas zonder publiek maar werd gevolgd door veel mensen op de Brink in Deventer. Wat een support, wat een beleving. Voor mijzelf een geweldige ervaring."

Valse start

"Na deze geweldige ervaring moesten we 'gewoon' verder met de voorbereiding en met het completeren van de selectie waarna een hele lange periode zou volgen tot aan de winterstop. En dat bleek toch met de nodige haperingen te gaan. De start van de competitie was zeer teleurstellend", weet hij. "Na de ervaringen in Emmen en Hongarije waren we allemaal vol goede moed. Helaas gingen we met een zware domper weg uit Eindhoven (nederlaag bij Jong PSV red.)."

Goede reeks

"De laatste training voor de eerste thuiswedstrijd in het vernieuwde stadion hebben we in het stadion getraind. Het was onze eerste kennismaking met de vernieuwbouw. In één woord: indrukwekkend. Geweldig was het ook hoeveel supporters er waren en de ploeg steunden ondanks de nederlaag de week ervoor. Met de steun van het publiek hebben we ons goed herpakt en bleven we thuis in het vernieuwde stadion met elke keer een zo goed als uitverkochte Adelaarshorst lang ongeslagen. Het is geweldig om te zien en te voelen wat die sfeer los kan maken bij spelers maar ook zeer zeker bij de staf. Kippenvelmomenten, en veel extra energie. De puzzelstukjes leken in elkaar te vallen.
Tijdens de officiële opening van het stadion onderstreepten we dit nog eens. We wonnen in een lastige wedstrijd van Sparta met schitterende doelpunten. Uiteindelijk bracht dit ons na een zwaar bevochten overwinning in Maastricht tegen MVV naar de eerste plaats in de Jupiler League."

Negatief vervolg

"Helaas kregen we ook te maken met tegenslagen. Twee spelers die langdurig geblesseerd raakten; beiden met een kruisbandblessure. De puzzel leek weer stukjes te missen en dat vertaalde zich ook naar het veld. We verloren een aantal wedstrijden waarvan je op voorhand weet dat je ze moet winnen. Wanneer je die wedstrijden analyseert, merk je ook hoe dicht winnen en verliezen bij elkaar ligt. De situatie veranderde van net wel naar net niet. Het bleek de start van een roerige periode waarin vooral teleurstelling overheerste." 

Geen kentering

"We verloren de koppositie en zakten verder af. De zoektocht begon om de puzzelstukjes weer in elkaar te kunnen laten vallen. Even dachten we het voor elkaar te hebben. We wonnen op miraculeuze wijze in Breda - een teamprestatie - waarna we nog één wedstrijd te gaan hadden voor de winterstop. Helaas verloren we deze waardoor we met een zware kater de winterstop in gingen. Ondanks alles zijn we altijd keihard blijven werken. Dag in dag uit. Een goed trainingskamp in Nederland, met daarbij twee versterkingen (de ontbrekende puzzelstukjes) zouden de inleiding moeten zijn voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Het programma waar we de eerste wedstrijden mee startten zou dat ook zeker moeten kunnen toelaten."

Einde huwelijk

"Vol vertrouwen en goede moed zijn we de tweede seizoenshelft gestart maar helaas bleek de puzzel nog niet compleet. We haalden drie punten uit drie wedstrijden waar het negen punten hadden moeten zijn, wat er uiteindelijk voor zorgde dat onze wegen scheidden. Natuurlijk had ik graag mijn klus afgemaakt maar helaas heeft het zover niet mogen komen. Ik had deze ervaringen niet gehad als Go Ahead Eagles mij deze kans niet had geboden en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Ik wens spelers, trainers en iedereen die Go Ahead Eagles een warm hart toedraagt veel succes de rest van het seizoen en hoop dat promotie bewerkstelligt gaat worden. Go Ahead Eagles hoort in de eredivisie", besluit hij waardig.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.