Jari Oosterwijk

Oosterwijk dit seizoen niet meer in actie bij FC Twente door hartritmestoornis

Oosterwijk in actie bij FC Twente
Oosterwijk in actie bij FC Twente
FC Twente moet het de rest van dit seizoen zonder Jari Oosterwijk doen. De spits ondergaat over vier weken een medische ingreep aan zijn hart, omdat hij al maanden last heeft van zogeheten boezemfibrilleren, een hartritmestoornis. "Ik wil hier graag zo snel mogelijk vanaf zijn", zegt Oosterwijk donderdag op de website van FC Twente.Â
De twintigjarige jeugdinternational heeft sinds begin dit seizoen last van boezemfibrilleren, een relatief onschuldige vorm van een hartritmestoornis.
"Hij kan er bij wijze van spreken honderd jaar oud mee worden", zegt teamarts Bas Peijs. Toch kiest de spits zelf voor een operatie, waarbij het plekje bij zijn hart dat de problemen veroorzaakt, dicht gebracht wordt.

Medisch gezien niet noodzakelijk

Teamarts Peijs: "Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel."
"Medisch gezien is er geen noodzaak om de ingreep te ondergaan, maar Jari kiest er nu zelf voor. Het is voor hem heel onprettig als het hem overkomt, dat is begrijpelijk."

Uitzonderlijke aandoening

Boezemfibrilleren komt slechts sporadisch voor onder jongeren. Mensen onder de 60 jaar hebben 1 procent kans het te krijgen. "Jari is wat dat betreft een uitzondering", zegt Peijs. 
Vanwege de financiële problemen en het vertrek van veel 'dure' spelers bij FC Twente, doet trainer René Hake dit seizoen - deels noodgedwongen - een beroep op heel wat jonge talenten. Oosterwijk kwam al veertien keer in actie in de eredivisie en maakte drie doelpunten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.